Koirauinti on hauskaa! Puolen tunnin uinti vastaa pitkää lenkkiä. Koirauintia voidaan käyttää myös osana kuntoutusta tai painonpudotusta, sillä se ei rasita niveliä ja kohottaa kuntoa hellävaraisesti. Mikäpä sen hauskempaa koiralle, kuin hakea ihania leluja ja päälle kehuja roppakaupalla…omistajat eivät ui, vaan voivat leikittää koiraa altaan reunalta. Siksi kannattaa varustautua itsekin vaihtovaatteilla.

Lemmikkikeskus Loiskiksen uima-altaan koko on 8 x 4,7 metriä ja syvyys on 120-130 senttimetriä. Lämpötila on 22-24 Celsius-astetta, mikä on hyvä koirien uittamiseen. Altaan yläpuolella on led-valot, joita käytetään iltaisin hohtouinneilla tunnelmavalaistuksena. Altaaseen kuljetaan loivaa, liukumatonta ramppia pitkin.

Altaaseen voi tuoda kerralla korkeintaan kolme koiraa. Jos tuot enemmän koiria, varaa kaksi peräkkäistä uintiaikaa.

Kerro varausta tehdessäsi lisätietoja koirasta, kuten sen nimi ja rotu, niin voimme palvella paremmin.

Pienten koiranpentu-uimareiden ikäraja on neljä kuukautta.

Kuntouttavaa uintia tehdään vain fysioterapeutin laatiman ohjelman ja ohjeiden mukaan.

 

Vain terve koira uimaan

Tuo uimaan vain terve ja rokotettu koira. Älä tuo juoksussa olevaa narttua.

Koirauintikäynneillä on aina ohjaaja paikalla. Ensimmäisellä kerralla ohjataan ja opastetaan kylpylän käytäntöihin. Kun uinti tulee tutuksi, voi koiria käyttää uimassa myös ilman ohjaajaa. Uinninohjausta saa myös lisäpalveluna.

Omistajat eivät koskaan mene itse altaaseen, vaan he voivat leikittää koiria altaan reunalta.

Käytössä on erilaisia kivoja vesileluja. Koirille on erikokoisia pelastusliivejä, joita käytetään uidessa.

 

Ota mukaan pyyhe, tossut ja sadehousut

Varaudu koirauintiin ottamalla mukaan koiralle pyyhe ja itsellesi sadehousut, sisätossut ja vaihtovaatteet. Sisätossuja on käytettävä ja niitä on saatavilla myös lemmikkikeskuksessa, koot 37-40.

Käytössä on pukuhuone. Lemmikkikeskuksen pyyhevuokra on 2 euroa. Koiralle voi hankkia myös lemmikkikeskuksen oman, kätevän kylpyviitan.

Talviaikaan koirille kannattaa ottaa mukaan mantteli tai takki, niin ettei sitä palella uintireissun jälkeen.

Koirauintipalvelu sisältää shampoon ja föönin käytön.

 

Ulkoiluta ennen uintia

Uinti vilkastuttaa aineenvaihduntaa, joten huolehdi koiran ulkoilutuksesta ennen kylpyläkäyntiä lenkittämällä. Ruokinnasta kannattaa olla 8-10 tuntia aikaa.

Perimme kakkasakkoa 200 euroa, jos joudumme tyhjentämään altaan..!

Karvanlähtöaikaan koira kannattaa harjata ennen uintia. Koira pestään aina ennen ja jälkeen allaskäynnin. Näin estetään lian ja hiekan kulkeutumista altaaseen.